Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Zuurkoolschotel met braadworst en appel op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, stamp ze fijn en roer met 1 el. boter en melk tot puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd 1 appel in blokjes. Fruit de ui en paprikapoeder in 1 el. boter. Schep de zuurkool, appelblokjes en bouillon erdoor en smoor alles in 20 minuten zachtjes gaar.
- Bak de plakken appel in 20 gr. boter lichtbruin.
- Verdeel de zuurkool in een lage ovenschaal, strijk de puree erover uit en druk de plakken appel erin. Laat de schotel in de oven in 20 minuten goudbruin worden.
- Bak de braadworsten in het bakvet in 15 minuten rondom bruin en gaar.
- Serveer de braadworsten bij de zuurkoolschotel.