Zuurkoolschotel met braadworst en appel

Zuurkoolschotel met braadworst en appel

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke zuurkoolschotel met braadworst en appel. De zuurkool smoor je zachtjes gaar met blokjes appel, bouillon, ui en paprikapoeder . De puree van aardappelen, melk en boter vormt de bovenste laag van de ovenschaal. Bak plakken appel lichtbruin, druk ze in de bovenlaag en laat de schotel goudbruin worden in de oven. Serveer met gebakken braadworsten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zuurkoolschotel met braadworst en appel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, stamp ze fijn en roer met 1 el. boter en melk tot puree. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd 1 appel in blokjes. Fruit de ui en paprikapoeder in 1 el. boter. Schep de zuurkool, appelblokjes en bouillon erdoor en smoor alles in 20 minuten zachtjes gaar.
  4. Bak de plakken appel in 20 gr. boter lichtbruin.
  5. Verdeel de zuurkool in een lage ovenschaal, strijk de puree erover uit en druk de plakken appel erin. Laat de schotel in de oven in 20 minuten goudbruin worden.
  6. Bak de braadworsten in het bakvet in 15 minuten rondom bruin en gaar.
  7. Serveer de braadworsten bij de zuurkoolschotel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Vlees Fruit Appel