Bruine bonen ovenschotel

Bruine bonen ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke bruine bonen ovenschotel met prei, worstjes en tomatenpuree, afgemaakt in een goudbruine korst. Rol de worstjes in bloem en bak ze rondom bruin, snijd het lamsvlees in stukken met knoflook en bak alles tezamen. Een klassieker die het altijd goed doet!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Lamsfilet
  • 1 takjes Tijm (takje)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bruine bonen ovenschotel op tafel.

  1. Leg de worstjes even in heet water, dep ze droog, rol ze door de bloem en braad ze vervolgens rondom bruin in wat boter. Haal de worstjes uit de pan.
  2. Snijd het lamsvlees in stukken, kruid ze en bak ze in het achtergebleven vet rondom bruin.
  3. Snijd de prei in ringen en voeg ze samen met geperste teentjes knoflook toe aan het vlees. Bak alles goed door.
  4. Snijd de worstjes in 2 cm dikke plakken. Voeg de bonen, tomaten met het vocht, stukjes worst, tijm en tomatenpuree toe en warm alles goed door.
  5. Vul een ingevette ovenschaal met de bonenmassa. Strooi paneermeel erover en verdeel de rest van de boter in kleine klontjes over het paneermeel.
  6. Plaats de schotel ca. 40 minuten in een hete oven op 200°C totdat de bovenkant een goudbruine korst heeft gekregen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bonen Bruine bonen