Appelcake met geschaafde amandelen

Appelcake met geschaafde amandelen

Smulweb imageSmulweb

Tijd voor een zoete klassieker. Deze appelcake met geschaafde amandelen is een echte aanrader! Het zachte cakebeslag, sappige appelpartjes en de crunch van de amandelen. Jouw gasten komen nog eens terug voor deze cake.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Appelcake met geschaafde amandelen op tafel.

  1. Mix de eieren met de suiker en het kaneelpoeder (of een paar druppels vanille-essence).
  2. Roer er de zonnebloemolie doorheen.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder er overheen en schep erdoorheen.
  4. Doe het cakebeslag in een beboterde en met bloem bestoven lage ronde bakvorm (of bekleed de bakvorm met bakpapier).
  5. Verdeel daaroverheen de geschilde, van klokhuizen ontdane en in partjes gesneden appels.
  6. Bestrooi het geheel met de geschaafde amandelen en zet de appelcake in de voorverwarmde oven.
  7. Bak ongeveer 20 minuten.
  8. Haal uit de oven en laat de cake helemaal afkoelen alvorens 'm uit de vorm te halen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake Appelcake