Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Kabeljauw op bedje van prei en peen(slank) op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200º C.
- Schil de aardappelen.
- Besprenkel de kabeljauwfilet met wat citroensap en dek af en zet tot gebruik in de koelkast.
- Schil de wortel en snijd (of rasp) heel fijn. Was en snij de prei heel fijn laat goed uitlekken in een vergiet (of zwier door de sladroger). Hak wat peterselie fijn.
- Scheur twee flinke vellen aluminiumfolie af. Leg op ieder vel gelijke delen prei, strooi er wat peterselie over en leg dan de wortel erop.
- Leg daarop de kabeljauwfilet en bestrooi met zout/peper. Vouw de pakketjes dicht maar laat van boven wat ruimte over.
- Zet de pakketjes in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten.
- Kook ondertussen de aardappelen gaar. Giet ze af en stamp ze fijn of doe ze door de pureeknijper.
- Doe er eventueel wat boter en/of kookroom bij om het lekker smeuïg te maken.
- Snipper op het bord wat bieslook over de aardappelpuree.
- Het pakketje kan op het bord opengemaakt worden of maak het van te voren open en serveer.