Paddestoelen-risotto met pancetta

Paddestoelen-risotto met pancetta

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Paddestoelen-risotto met pancetta en doperwtjes. Bak de pancetta knapperig en fruit knoflook. Voeg de gemengde paddestoelen toe en kook langzaam de rijst, doperwten en bouillon gaar. Schep de Parmezaanse kaas door de risotto en garneer met de pancetta. Buon Appetito!

45 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Paddenstoelenmix

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Paddestoelen-risotto met pancetta op tafel.

  1. Snipper het teentje knoflook.
  2. Veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in grove stukjes. Laat de doperwtjes ontdooien.
  3. Verwarm de boter en bak de pancetta knapperig. Neem de plakjes uit de pan.
  4. Fruit de knoflook 5 minuten in het bakvet. Bak de gemengde paddestoelen al omscheppend 1 minuut mee en bak de risottorijst mee tot de korrels glazig zien.
  5. Voeg de wijn toe en verwarm tot de wijn is opgenomen. Voeg 2 dl bouillon toe en breng alles aan de kook.
  6. Kook alles op laag vuur zonder deksel tot al het vocht is opgenomen terwijl af en toe geroerd wordt. Voeg nu telkens 2 dl bouillon toe en kook op laag vuur tot alle bouillon is opgebruikt.
  7. Voeg na een kwartier de doperwtjes toe en kook alles nog 10 minuten gaar.
  8. Schep de Parmezaanse kaas door de risotto en laat even staan. Voeg naar smaak peper toe en garneer de risotto met de pancetta.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees