- 250 g Paddenstoelenmix
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Paddestoelen-risotto met pancetta op tafel.
- Snipper het teentje knoflook.
- Veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in grove stukjes. Laat de doperwtjes ontdooien.
- Verwarm de boter en bak de pancetta knapperig. Neem de plakjes uit de pan.
- Fruit de knoflook 5 minuten in het bakvet. Bak de gemengde paddestoelen al omscheppend 1 minuut mee en bak de risottorijst mee tot de korrels glazig zien.
- Voeg de wijn toe en verwarm tot de wijn is opgenomen. Voeg 2 dl bouillon toe en breng alles aan de kook.
- Kook alles op laag vuur zonder deksel tot al het vocht is opgenomen terwijl af en toe geroerd wordt. Voeg nu telkens 2 dl bouillon toe en kook op laag vuur tot alle bouillon is opgebruikt.
- Voeg na een kwartier de doperwtjes toe en kook alles nog 10 minuten gaar.
- Schep de Parmezaanse kaas door de risotto en laat even staan. Voeg naar smaak peper toe en garneer de risotto met de pancetta.