Maulwurftorte

Maulwurftorte

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk krokante Maulwurftorte met een romige bananenvulling. De taart wordt afgebakken in de oven en daarna gekoeld in de koelkast voor het serveren. Perfect om te genieten bij een kopje koffie of als dessert!

45 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Maulwurftorte op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op max. 180 graden C.
  2. Rasp chocolade en maal hazelnoten fijn. Roer boter zacht in een schaal en roer suiker en vanillesuiker erdoor. Klop eiwitten stijf in een aparte kom.
  3. Voeg eigeel een voor een toe aan de suiker/boter massa en klop op de hoogste stand.
  4. Vermeng bloem met bakpoeder, voeg daarna cacao, hazelnoten en geraspte chocola toe aan het suiker/boter/eigeel mengsel.
  5. Klop ongeveer een derde van het stijfgeklopte eiwit door het beslag en vouw de rest er voorzichtig in twee keer doorheen.
  6. Doe het beslag in een springvorm en strijk voorzichtig glad. Bak in de oven gedurende ongeveer 30 minuten.
  7. Laat na het bakken de taart tenminste 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder daarna de vorm en laat verder afkoelen.
  8. Schep met een lepel de taart uit, waarbij je een rand van 2 tot 3 centimeter aan de buitenkant laat zitten.
  9. Maak het kruim egaal fijn.
  10. Maak nu de bananenbavaroise volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel de gehalveerde bananen over de taartbodem, schep de bavaroise erop en bekleed het geheel met het taartkruim totdat je een mooie dichte bol hebt.
  11. Bewaar de taart in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Cake