Lamsballetjes met komijn munt en tomatensaus

Lamsballetjes met komijn munt en tomatensaus

Smulweb imageSmulweb

Met deze lamsballetjes met komijn, munt en tomatensaus waan je je even in het Midden-Oosten. De balletjes zijn heerlijk gekruid met munt, knoflook en komijn en zijn heerlijk zacht. In combinatie met de tomatensaus is het een ware smaaksensatie.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Lamsballetjes met komijn munt en tomatensaus op tafel.

  1. Meng in een kom het lamsgehakt, de amandelen, broodkruimels of paneermeel, 3 eetlepels munt, knoflook, 1 theelepel komijn, 1 theelepel zout en de peper. Maak van het mengsel ongeveer 16 kleine balletjes.
  2. Verhit twee eetlepels olie in een hapjespan op middelmatig vuur. Bak de gehaktballetjes gedurende ongeveer 3 minuten om en om totdat ze bruin worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Verhit de resterende 2 eetlepels olie in dezelfde pan op een iets lager vuur. Voeg de ui toe en bak deze al roerend ongeveer 5 minuten totdat hij glazig is.
  4. Voeg de tomaten en de overgebleven theelepel komijn en ½ theelepel zout toe. Breng aan het sudderen, zet het vuur lager en laat afgedekt 10 minuten zachtjes sudderen.
  5. Voeg de gehaktballetjes aan de tomatensaus toe en laat afgedekt weer 10 minuten zachtjes sudderen totdat de balletjes gaar zijn.
  6. Roer de 2 overgebleven eetlepels munt door de saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen