Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Lamsballetjes met komijn munt en tomatensaus op tafel.
- Meng in een kom het lamsgehakt, de amandelen, broodkruimels of paneermeel, 3 eetlepels munt, knoflook, 1 theelepel komijn, 1 theelepel zout en de peper. Maak van het mengsel ongeveer 16 kleine balletjes.
- Verhit twee eetlepels olie in een hapjespan op middelmatig vuur. Bak de gehaktballetjes gedurende ongeveer 3 minuten om en om totdat ze bruin worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Verhit de resterende 2 eetlepels olie in dezelfde pan op een iets lager vuur. Voeg de ui toe en bak deze al roerend ongeveer 5 minuten totdat hij glazig is.
- Voeg de tomaten en de overgebleven theelepel komijn en ½ theelepel zout toe. Breng aan het sudderen, zet het vuur lager en laat afgedekt 10 minuten zachtjes sudderen.
- Voeg de gehaktballetjes aan de tomatensaus toe en laat afgedekt weer 10 minuten zachtjes sudderen totdat de balletjes gaar zijn.
- Roer de 2 overgebleven eetlepels munt door de saus.