Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Advocaat kwarktaart met perziken op tafel.
- Vet de springvormrand in met olie en zet deze op de biscuitbodem. Snijd eventuele overtollige rand van het deeg weg aan de buitenkant.
- Week gelatine circa 5 minuten in koud water.
- Laat de perziken uitlekken en snijd ruim de helft ervan in kleine stukjes. Smeer de biscuitbodem in met abrikozenjam en verdeel de stukjes perzik erover.
- Verwarm citroensap en los de gelatine erin op. In een kom roer je de kwark, advocaat, 175 gram basterdsuiker en het gelatine-mengsel goed door elkaar.
- Klop de slagroom stijf met de rest van de basterdsuiker en een mespunt zout. Roer dit door het kwarkmengsel. Verdeel het mengsel over de taartbodem en strijk het glad.
- Laat de taart circa 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer de taart met de rest van de perziken.