Vis op sichuan-wijze

Vis op sichuan-wijze

Smulweb imageSmulweb

Verbluffend chinees gerecht! Een zachte vis op zichuan-wijze. De vis wordt gefrituurd en vervolgens gestoofd in een sausje van onder andere chilisaus, gember en knoflook. Serveer met gestoomde paksoi en witte rijst.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Vis op sichuan-wijze op tafel.

  1. Maak aan beide zijden van de vis 3 diagonale ondiepe inkepingen en bestrooi de vis met zout.
  2. Verhit de wok op hoog vuur en schenk de olie langs de zijkant in de pan. Wacht tot de olie licht begint te dampen (niet roken!) en je de lucht ziet trillen boven de pan.
  3. Leg de vis voorzichtig in de olie en frituur hem in ± 6 minuten goudbruin. Keer hem na ± 3 minuten. Schep de vis met behulp van 2 schuimspanen (of 2 grote spatels) uit de olie en laat hem op keukenpapier uitlekken.
  4. Schenk de olie, op een klein beetje na, uit de wok. Meng de chilisaus, sojasaus en fond. Roer de maïzena glad in de sherry en meng dit door het sojasausje. Bak de gember en knoflook in de resterende olie in de wok in ± 1 minuut goudbruin.
  5. Voeg de tomaten toe en roerbak ze nog ± 2 minuten. Voeg het sojamengsel toe en breng het aan de kook, zodat een gebonden saus ontstaat.
  6. Leg de vis in de saus en stoof de vis nog ± 5 minuten op laag vuur met een deksel op de wok.
  7. Schep de vis uit de wok op een voorverwarmde schaal en roer de lente-ui, rode peper, suiker en fijngesneden koriander door de saus.
  8. Schenk de saus over de vis en garneer met de takjes koriander.
  9. Lekker met witte rijst en gestoomde paksoi of broccoli.
eet smakelijk