Sauce raifort (mierikswortelsaus)

Sauce raifort (mierikswortelsaus)

Smulweb imageSmulweb

De pittige saus raiftort is heerlijk bij rosbief of entrecote. Room, mosterd, broodkruim en natuurlijk geraspte mierikswortel bepalen de smaak van deze dressing. Zelf maken? Snel en gemakkelijk!

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sauce raifort (mierikswortelsaus) op tafel.

  1. Schil de mierikswortel met een dunschiller. Rasp de mierikswortel in een kom.
  2. Doe de room in een andere kom. Voeg het citroensap aan de room toe. Klop de room met de garde op tot lintstadium (als de garde een patroon in de room trekt, dus niet helemaal stijf kloppen).
  3. Voeg het mosterdpoeder, de poedersuiker en de broodkruim bij de geraspte mierikswortel.
  4. Spatel het mengsel door de opgeklopte room. Breng de saus op smaak met cayennepeper en zout.
  5. Bewaar de saus onder plastic folie in de koelkast tot gebruik. De saus is zeven dagen houdbaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen