Insalata caprese - mozzarella-tomaatsalade

Insalata caprese - mozzarella-tomaatsalade

Smulweb imageSmulweb

Insalata caprese - mozzarella-tomaatsalade waar de mozzarella een dag van te voren gemarineerd is in een marinade van azijn, olie, honing, peper, zout en oregano. De volgende dag wordt de mozzarella op smaak gesneden met tomaten, blaadje basilicum en rucola. Tot slot worden de overgebleven marinade over de salade gegoten.

15 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 250 g Buffelmozzarella
  • 20 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Insalata caprese - mozzarella-tomaatsalade op tafel.

  1. style="text-decoration: underline">Dag tevoren:
  2. Snijd de mozzarella in mooie – niet te dikke - plakken.
  3. Maak een marinade van de azijn, olie, honing, peper, zout en oregano.
  4. Leg op een groot bord een laag mozzarellaplakken. Giet hierover een deel van de dressing. Leg hierop een vel plastic folie. Dan weer een laag mozzarella-plakken en dan weer dressing. Ga zo door tot alles op is. (Zo kleeft de mozzarella niet aan elkaar en kun je de volgende dag een mooie schaal opmaken).
  5. Zet de mozzarella op een koele plek en laat de mozzarella hierin marineren tot vlak voor het opmaken van de schaal. Uurtje tevoren:
  6. Maak de rucola of basilicum schoon.
  7. Snij de tomaten in mooie – niet te dikke - plakken.
  8. Leg om en om op een platte grote schaal om en om plakje tomaat, blaadje basilicum, plakje mozzarella, blaadje rucola. Ga zo door tot alles op is.
  9. Giet de rest van de marinade nog over de salade.
  10. Garneer eventueel met nog wat basilicum en rucola (bijvoorbeeld in het midden).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Kaas