- 250 g Buffelmozzarella
- 20 g Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Insalata caprese - mozzarella-tomaatsalade op tafel.
- style="text-decoration: underline">Dag tevoren:
- Snijd de mozzarella in mooie – niet te dikke - plakken.
- Maak een marinade van de azijn, olie, honing, peper, zout en oregano.
- Leg op een groot bord een laag mozzarellaplakken. Giet hierover een deel van de dressing. Leg hierop een vel plastic folie. Dan weer een laag mozzarella-plakken en dan weer dressing. Ga zo door tot alles op is. (Zo kleeft de mozzarella niet aan elkaar en kun je de volgende dag een mooie schaal opmaken).
- Zet de mozzarella op een koele plek en laat de mozzarella hierin marineren tot vlak voor het opmaken van de schaal. Uurtje tevoren:
- Maak de rucola of basilicum schoon.
- Snij de tomaten in mooie – niet te dikke - plakken.
- Leg om en om op een platte grote schaal om en om plakje tomaat, blaadje basilicum, plakje mozzarella, blaadje rucola. Ga zo door tot alles op is.
- Giet de rest van de marinade nog over de salade.
- Garneer eventueel met nog wat basilicum en rucola (bijvoorbeeld in het midden).