Carpaccio van gemarineerde zalm

Carpaccio van gemarineerde zalm

Smulweb imageSmulweb

Carpaccio van gemarineerde zalm met een salade van raketsla en venkel. De zalm is gemarineerd met suiker, zout en gemalen peperbolletjes. De zalm daarna gesneden in dunne plakjes en besprenkeld met olijfolie. Serveer de salade in het midden van de zalmplakjes, en garneer met champignons, bieslook, peper en citroensap.

25 min bereiden

voorgerecht

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Carpaccio van gemarineerde zalm op tafel.

  1. Haal met een pincet alle graten uit de zalmfilet.
  2. Meng de suiker, het zout en de gemalen peperbolletjes. Strooi ongeveer 1/5 van dit mengsel in een rechthoekige, ondiepe geëmailleerde schotel en leg de zalmfilet met het vel naar onderen erop.
  3. Bestrooi de zalmfilet met dille en bedek vervolgens met de rest van het zoetzoute pepermengsel.
  4. Leg een houten plankje op de zalmfilet, verzwaard met een gewicht van ongeveer 1 kg, en laat het 24 uur in de koelkast marineren.
  5. Haal de zalmfilet uit de droge marinade, spoel het kort onder stromend water, droog het af met een doek en smeer het in met 2 eetlepels olijfolie.
  6. Snijd de zalmfilet met een scherp mes schuin in dunne plakjes en verdeel ze over de borden.
  7. Maak een salade met raketsla, venkel, citroensap, olijfolie en zout. Schik de salade in het midden van de zalmplakjes. Snijd de champignons in fijne plakjes en leg ze eromheen. Bestrooi met bieslook en peper, besprenkel met olijfolie en citroensap.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees