Zuurkoolsalade met wortel en appel van bogna

Zuurkoolsalade met wortel en appel van bogna

Smulweb imageSmulweb

Deze fris-zoete zuurkoolsalade met wortel en appel is heerlijk als bijgerecht of lunch. De salade is makkelijk te maken en perfect om vooraf te bereiden.

25 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Zuurkoolsalade met wortel en appel van bogna op tafel.

  1. Snijd de zuurkool fijn.
  2. Schil de winterpeen en rasp deze met een fijne rasp.
  3. Pel de ui en snipper deze fijn.
  4. Schil de appels, verwijder het klokhuis en rasp ze grof.
  5. Meng de zuurkool, wortel, ui en appels door elkaar.
  6. Breng op smaak met citroensap en suiker.
  7. Voeg als laatste de olie toe en meng alles nogmaals goed door elkaar.
  8. Zet de salade minstens 2 à 3 uur in de koelkast om goed door te laten trekken.
  9. Giet voor het opdienen eventueel overmatig vocht af.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Fruit Zuurkoolsalade Appel