Mousse au chocolat (chocolademousse)

Mousse au chocolat (chocolademousse)

Smulweb imageSmulweb

Een echte klassieker: mousse au chocolat. Chocolade en cognac in een zalig luchtig kwarkje van eiwit en slagroom. Serveer in een schaaltje of glaasje en laat minstens twee uur opstijven in de koelkast voor je er je tanden in zet.

15 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 25 g Cognac

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Mousse au chocolat (chocolademousse) op tafel.

  1. Hak de couverture/chocolade op een snijplank met een koksmes in fijne blokjes en doe dit in een pannetje.
  2. Maak een beslagkom vetvrij. Dit kan met wat citroensap of afwasmiddel. Goed naspoelen en drogen met keukenpapier.
  3. Smelt de chocolade/couverture au bain-marie.
  4. Doe de room in een beslagkom en klop deze stijf. Voeg de cognac toe en spatel deze door de room.
  5. Doe het eiwit in de vetvrije beslagkom en voeg een vijfde van de suiker toe. Klop het eiwit met de suiker luchtig. Voeg nog vier maal suiker toe, tot alle suiker is gebruikt. Klop het eiwitschuim nog 5 minuten tot het taai is. Je moet de kom ondersteboven kunnen houden zonder dat het eiwit eruit loopt.
  6. Spatel de gesmolten chocolade/couverture door het eiwitschuim. Spatel de room door het eiwitschuim.
  7. Schep de mousse in kleine schaaltjes of glaasjes of laat het in de kom om er later quenelles van te maken.
  8. Zet de mousse afgedekt met folie in de koelkast tot gebruik.
  9. De mousse is twee dagen houdbaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts