- 25 g Cognac
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Mousse au chocolat (chocolademousse) op tafel.
- Hak de couverture/chocolade op een snijplank met een koksmes in fijne blokjes en doe dit in een pannetje.
- Maak een beslagkom vetvrij. Dit kan met wat citroensap of afwasmiddel. Goed naspoelen en drogen met keukenpapier.
- Smelt de chocolade/couverture au bain-marie.
- Doe de room in een beslagkom en klop deze stijf. Voeg de cognac toe en spatel deze door de room.
- Doe het eiwit in de vetvrije beslagkom en voeg een vijfde van de suiker toe. Klop het eiwit met de suiker luchtig. Voeg nog vier maal suiker toe, tot alle suiker is gebruikt. Klop het eiwitschuim nog 5 minuten tot het taai is. Je moet de kom ondersteboven kunnen houden zonder dat het eiwit eruit loopt.
- Spatel de gesmolten chocolade/couverture door het eiwitschuim. Spatel de room door het eiwitschuim.
- Schep de mousse in kleine schaaltjes of glaasjes of laat het in de kom om er later quenelles van te maken.
- Zet de mousse afgedekt met folie in de koelkast tot gebruik.
- De mousse is twee dagen houdbaar.