Biefstukreepjes met knapperige groente uit de wok

Biefstukreepjes met knapperige groente uit de wok

Smulweb imageSmulweb

Mals biefstukreepjes met knapperige groenten bereid op hoog vuur, op smaak gebracht met heerlijke sherry saus. Serveer met rijst of noedels en eet smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Peultjes
  • 0.5 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Biefstukreepjes met knapperige groente uit de wok op tafel.

  1. Snijd de biefstuk in dunne reepjes. Roer in een kom 1/2 eetlepel maïzena los met 1 eetlepel sherry. Schep de reepjes vlees erdoor en laat het 10 minuten rusten.
  2. Verhit in een wok de olie tot deze gaat walmen. Bak daarna het vlees in 3 minuten op een hoog vuur, al omscheppend, bruin en haal het daarna uit de wok.
  3. Roerbak in het overgebleven bakvet een halve minuut de gember en knoflook. Schep daarna de ui, paprika en peultjes erdoor en roerbak het ongeveer 3 minuten.
  4. Voeg aan de groenten 3 eetlepels water toe en laat dit, afgedekt, in nog 3 minuten beetgaar worden.
  5. Roer in een kom de rest van de maïzena los met 2 eetlepels sherry, de sojasaus, de oestersaus en de sesamolie. Schep daarna de saus en het vlees door de groenten en warm alles goed door in ongeveer 2 minuten tot de saus licht gebonden is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente