Bananenbrood met noten rozijnen en chocolade

Bananenbrood met noten rozijnen en chocolade

Smulweb imageSmulweb

Probeer deze heerlijke bananenbrood met noten, rozijnen en chocolade. Een verrassende twist op het banaan brood. De combinatie van smaken, van de noten tot rozijnen en chocolade, zorgen voor een heerlijk geurende brood.

45 min bereiden

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 14 stappen deze heerlijke Bananenbrood met noten rozijnen en chocolade op tafel.

  1. Smelt de boter in een pannetje op een laag vuur. Laat de boter een beetje afkoelen.
  2. Hak de noten met een mes in grove stukjes.
  3. Hak de chocolade in kleine stukjes.
  4. Doe de rozijnen in een zeef en spoel ze goed af met warm water. Droog de rozijnen in een theedoek of met keukenrol.
  5. Pel de bananen. Neem een diep bord en prak hierin de bananen met een grote vork fijn.
  6. Vet de cakevorm in met boter en bestrooi deze met bloem of paneermeel. (Je kunt de cakevorm ook bekleden met bakpapier.)
  7. Verwarm de oven voor op 170 graden C.
  8. Klop in een grote kom de gesmolten boter en de suiker met een mixer door elkaar.
  9. Klop er een voor een de eieren door en vervolgens het bakmeel.
  10. Roer de bananen, noten, chocola, rozijnen en de citroenrasp erdoor met een pollepel.
  11. Doe het beslag in de cakevorm en zet die 60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  12. Test dan of de koek gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als er geen deeg aan kleeft is de koek goed.
  13. Haal het bananenbrood uit de oven en laat het in de vorm op een rooster afkoelen. Na een halfuurtje kun je met een mes het brood van de randen losnijden.
  14. Kiep het brood dan om op het rooster om verder af te koelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bananenbrood Bananenbrood met noten