Bereidingswijze
Zet in 14 stappen deze heerlijke Bananenbrood met noten rozijnen en chocolade op tafel.
- Smelt de boter in een pannetje op een laag vuur. Laat de boter een beetje afkoelen.
- Hak de noten met een mes in grove stukjes.
- Hak de chocolade in kleine stukjes.
- Doe de rozijnen in een zeef en spoel ze goed af met warm water. Droog de rozijnen in een theedoek of met keukenrol.
- Pel de bananen. Neem een diep bord en prak hierin de bananen met een grote vork fijn.
- Vet de cakevorm in met boter en bestrooi deze met bloem of paneermeel. (Je kunt de cakevorm ook bekleden met bakpapier.)
- Verwarm de oven voor op 170 graden C.
- Klop in een grote kom de gesmolten boter en de suiker met een mixer door elkaar.
- Klop er een voor een de eieren door en vervolgens het bakmeel.
- Roer de bananen, noten, chocola, rozijnen en de citroenrasp erdoor met een pollepel.
- Doe het beslag in de cakevorm en zet die 60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Test dan of de koek gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als er geen deeg aan kleeft is de koek goed.
- Haal het bananenbrood uit de oven en laat het in de vorm op een rooster afkoelen. Na een halfuurtje kun je met een mes het brood van de randen losnijden.
- Kiep het brood dan om op het rooster om verder af te koelen.