Slowcook ossenstaart met rode biet

Slowcook ossenstaart met rode biet

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke slowcook ossenstaart met rode biet. Perfect voor de koude dagen. Met ingrediënten als mosterdpoeder, tabasco, Worcestershire saus en runderbouillon geef jij jouw gerecht een verrassende smaak. Het gerecht moet minstens 3 uur in de oven (liever iets langer) maar geloof ons, het wachten waard!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 g Tijm vers
  • 1500 g Ossenstaart
  • 45 g Worcestersaus
  • 450 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Slowcook ossenstaart met rode biet op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden C.
  2. Verwarm de helft van de boter in de braadpan en bak hierin op een zacht vuurtje de ui tot deze zacht begint te worden. Voeg er de knoflook, rode biet, winterwortel, laurierblaadjes, tijm en tomatenpuree aan toe en bak alles mee gedurende 2-3 minuten.
  3. Mix in de kom de bloem, mosterdpoeder, versgemalen peper en zout. Rol de stukken ossenstaart door dit mengsel.
  4. Verhit de resterende boter in de koekenpan en bak hierin de ossenstaart aan alle kanten bruin. Haal ze uit de pan en doe ze samen met de rest van de gekruide bloem in de braadpan bij het groentenmengsel.
  5. Giet nu in dezelfde pan waarin je de ossenstaart hebt gebakken de rode wijn en breng, goed roerend over de bodem met een houten lepel, zachtjes aan de kook en giet het bij het groentenmengsel in de braadpan. Nu goed door elkaar scheppen.
  6. Voeg nu de tabasco, Worcestershire saus en runderbouillon toe, breng aan de kook, doe het deksel op de pan en zet hem in de voorverwarmde oven voor minstens 3 uur, als je de tijd hebt dan liever iets langer.
  7. Proef en breng zo nodig verder op smaak met versgemalen peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen Vlees Runderbouillon