Vitello tonnato

Vitello tonnato

Smulweb imageSmulweb

Een van oorsprong Italiaans gerecht met kalfsvlees, een romige tonijnsaus, kappertjes en frisse citroen. Het lijkt misschien veel, maar dit recept is helemaal niet moeilijk. Bon appetit!

120 min bereiden

voorgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Vitello tonnato op tafel.

  1. Breng in een grote pan water de ui, wortel, bleekselderij, laurierblad, azijn en wat zout aan de kook.
  2. Doe het vlees in de pan en laat op een laag vuur in ongeveer een uur gaarkoken. Laat het vlees daarna afkoelen in de bouillon. Dit kan even duren, dus begin op tijd.
  3. Haal het vlees uit de bouillon en snijd het in flinterdunne plakjes. Bewaar de bouillon.
  4. Doe de tonijn, ansjovis, kappertjes, eidooiers, citroensap, olijfolie en een klein beetje zout in de blender en maal het geheel tot een mooie, gladde saus. Voeg zo nodig wat van de bouillon toe als de saus te dik en korrelig blijft.
  5. Proef de saus en voeg indien nodig nog wat zout toe.
eet smakelijk