Lamskoteletjes in mosterdsaus

Lamskoteletjes in mosterdsaus

Smulweb imageSmulweb

Laat op hoog vuur fond, cognac en Dijonmosterd inkoken. Bak lamskoteletjes in boter roughly in 5 min. Voeg ingekookte fond toe en maak saus. Verdeel koteletjes over de borden en serveer saus. Met aardappelpuree en bloemkool. Eet smakelijk!

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 g Cognac

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Lamskoteletjes in mosterdsaus op tafel.

  1. Voeg fond, cognac en Dijonmosterd toe aan een steelpan op hoog vuur en laat ongeveer 10 minuten inkoken tot ongeveer 2 dl.
  2. Bestrooi de lamskoteletjes met zout en peper. Verhit 75 g boter in een koekenpan. Bak de lamskoteletjes in ongeveer 5 à 6 minuten rosé, halverwege keren. Houd ze warm in aluminiumfolie.
  3. Giet het braadvet af en schenk de ingekookte fond in de pan. Roer de aanbaksels los en kook ongeveer 1 minuut op hoog vuur.
  4. Haal de pan van het vuur en roer de mosterd en de rest van de boter door de saus.
  5. Verdeel de lamskoteletjes over de borden en schep de saus erover. Serveer met aardappelpuree en bloemkool.
  6. Eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen