Kalfsoesters met parmaham

Kalfsoesters met parmaham

Smulweb imageSmulweb

Krokant gebakken Parmaham en sappige kalfsoesters is een klassieke combinatie. Kruid het vlees, wikkel het ham om en afbakken. Simpel en heerlijk. Serveer met een zelfgemaakte pestosaus.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Kalfsoesters
  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kalfsoesters met parmaham op tafel.

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand en verhit olie in een koekenpan.
  2. Bestrooi het vlees met peper en bak ze om en om 2 minuten per kant.
  3. Leg op iedere kalfsoester 3 blaadjes basilicum, bestrooi ze met zout naar smaak en wikkel er per oester 2 plakjes ham om.
  4. Leg de oesters met de sluitkant op de bodem van een ovenvaste schaal en zet deze in het midden van de oven onder de hete grill.
  5. Schenk de bouillon bij het bakvet in de koekenpan en breng dit aan de kook. Voeg de crème fraîche en de pesto toe en kook de saus kort door. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  6. Leg de oesters als de ham mooi knapperig is geworden op de borden.
  7. Lepel er een beetje saus omheen en geef de rest van de saus apart erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees