Geweldige en klassieke pasta bolognese

Geweldige en klassieke pasta bolognese

Smulweb imageSmulweb

Niets gaat boven een klassieke pasta bolognese. Eenvoudig en heerlijk met ui, wortel, selderij en gehakt. Geserveerd met een royale hoeveelheid parmezaanse kaas.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Geweldige en klassieke pasta bolognese op tafel.

  1. Verhit de boter en olie op halfhoog vuur in een braadpan. Voeg ontbijtspek toe en laat het regelmatig omscheppend 5 minuten bakken.
  2. Voeg ui, wortel, bleekselderij, knoflook en laurierblad toe en laat alles regelmatig omscheppen circa 8 minuten bakken.
  3. Voeg vlees toe, verkruimel het met een vork en bak tot het kleur heeft. Draai het vuur iets lager. Laat tomatenpuree omscheppend 1 minuut meebakken.
  4. Giet wijn en bouillon of water erbij. Breng aan de kook en draai vuur heel laag. Laat alles met deksel schuin op de pan al roerend zachtjes koken tot een dikke saus.
  5. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  6. Kook de pasta in een grote pan met kokend water en zout beetgaar. Laat uitlekken. Schep de pasta door de saus.
  7. Serveer meteen met Parmezaanse kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta