Kip bitterballen

Kip bitterballen

Smulweb imageSmulweb

Een onweerstaanbare traktatie waarvan je ongetwijfeld gaat watertanden, deze kip bitterballen. Met dit recept maak je een simpele kipragout, waarvan je daarna verrukkelijke balletjes draait. Het middelpunt van je feestje, borrel, of heerlijke verwennerij voor thuis op de bank

15 min bereiden

borrel

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kip bitterballen op tafel.

  1. Bak de kipfilet in een beetje olie in een koekenpan en snijd vervolgens het kippenvlees heel fijn.
  2. Smelt de boter in een kookpan en roer de bloem er in één keer door tot er een romige massa ontstaat. Laat dit een minuut zachtjes garen. Doe dan beetje bij beetje de koude bouillon erbij en blijf roeren tot er een mooi gebonden ragout ontstaat. Voeg de chili, het zout, de gesneden kip en tot slot de peterselie erdoor. Zorg ervoor dat de ragout niet te dun is, zodat je er balletjes van kunt draaien. Hij dikt wel nog wat in wanneer hij afkoelt.
  3. Haal de pan van het vuur en laat de ragout een beetje afkoelen. Doe de ragout dan in een platte schaal en strijk het mooi vlak uit. Bedek met huishoudfolie en zet minimaal een paar uur in de koelkast.
  4. Strooi een flinke laag paneermeel op een dienblad. Klop in een diep bord het ei los met 1 el water.
  5. Maak met twee lepels ongeveer 12 bolletjes en rol ze door het paneermeel. Vorm met je handen mooie balletjes zonder scheuren. Rol de balletjes door het ei en dan nogmaals door het paneermeel. Zet nog een halfuurtje in de koelkast of bewaar ze in de vriezer.
  6. Frituur de kip bitterballen op 180 graden in ongeveer 4 minuten goudbruin.
eet smakelijk