Boemkool met pikante saus

Boemkool met pikante saus

Smulweb imageSmulweb

Boemkool met pikante saus. Lekker als bijgerecht bij vis of vlees. Bloemkool gaarkoken en daarna met de pikante tomatensaus overgieten en doorkoken met wat ketjap en worcestesaus. Tot slot garneer je met fijngehakte peterselie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Worcestersaus
  • 1 tl Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Boemkool met pikante saus op tafel.

  1. Kook de schoongemaakte en gewassen bloemkool gaar.
  2. Fruit de kleingesneden ui met het kerriepoeder in de boter lichtbruin. Roer de tomatenpuree erdoor. Voeg de bloem toe en laat deze even meebakken.
  3. Schenk bij gedeelten en al roerend het bloemkoolnat, waarin het bouillonblokje is opgelost, en de melk erbij. Laat de saus even doorkoken.
  4. Maak hem op smaak af met wat ketjap en worcestesaus en roer er tot slot fijngehakte peterselie doorheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen