Robertos gestoofde eendensaus

Robertos gestoofde eendensaus

Smulweb imageSmulweb

Eendensaus gestoofd in rode wijn met groenten, laurier en tomaten. Serveer met pasta en een klontje boter. Perfect voor een heerlijk diner.

120 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3000 g eendenpoten
  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Robertos gestoofde eendensaus op tafel.

  1. Verhit de olijfolie in de braadpan en stoof hierin alle groenten op een laag vuur.
  2. Verhit intussen wat olijfolie in de koekenpan. Bestrooi de eendenpoten met wat bloem en bak ze aan alle kanten goudbruin.
  3. Doe de eendenpoten bij de groenten in de braadpan, voeg de rode wijn en de laurierbladeren toe en knijp de tomaten fijn boven de pan. Schep om.
  4. Schenk er nu de groentenbouillon bij, breng aan de kook, zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat alles zachtjes sudderen gedurende 2 uur.
  5. Haal na de 2 uur de eend uit de pan, verwijder het vel en vet en haal het vlees van de botjes. Doe het vlees weer in de pan met saus en groenten.
  6. Kook de pasta en verwarm zoveel van de saus als je nodig hebt samen met een klontje boter, versgemalen zwarte peper en zout. Voeg wat van de gekookte pasta toe en schep goed door elkaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen