Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Knoflooksoep met paddestoelen op tafel.
- Maak de teentjes knoflook van de bolletjes los en blancheer ze 1 à 2 minuten in kokend water. Laat ze in een zeef uitlekken en pel ze.
- Snijd de champignons in plakjes, hou er vier à 5 achter voor garnering. Smelt de boter in een koekenpan en smoor de champignons ± 5 minuten zachtjes (zweten) in de boter. Haal ze uit de pan en houd ze apart.
- Smoor de teentjes knoflook en de tijm in het achtergebleven vocht - met het deksel op de pan - in 10 tot 15 minuten zacht en gaar. Roer er de bloem door en blijf roeren tot de bloem geheel is opgenomen.
- Schenk er al roerend, met beetjes tegelijk, de bouillon en de melk bij. Laat ± 10 minuten zachtjes koken. Pureer de massa met een staafmixer.
- Voeg dan de champignons toe en laat weer aan de kook komen. Maak op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.
- Roer er van het vuur af de room door. Snijd de achtergehouden champignons in flinterdunne plakjes.