Knoflooksoep met paddestoelen

Knoflooksoep met paddestoelen

Smulweb imageSmulweb

Deze romige knoflooksoep met champignons is simpelweg verrukkelijk. Laat de knoflook in een pan zachtjes garen, voeg champignons en bouillon toe, pureer het geheel en voila! Een overheerlijk soepje om van te smullen.

25 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Knoflooksoep met paddestoelen op tafel.

  1. Maak de teentjes knoflook van de bolletjes los en blancheer ze 1 à 2 minuten in kokend water. Laat ze in een zeef uitlekken en pel ze.
  2. Snijd de champignons in plakjes, hou er vier à 5 achter voor garnering. Smelt de boter in een koekenpan en smoor de champignons ± 5 minuten zachtjes (zweten) in de boter. Haal ze uit de pan en houd ze apart.
  3. Smoor de teentjes knoflook en de tijm in het achtergebleven vocht - met het deksel op de pan - in 10 tot 15 minuten zacht en gaar. Roer er de bloem door en blijf roeren tot de bloem geheel is opgenomen.
  4. Schenk er al roerend, met beetjes tegelijk, de bouillon en de melk bij. Laat ± 10 minuten zachtjes koken. Pureer de massa met een staafmixer.
  5. Voeg dan de champignons toe en laat weer aan de kook komen. Maak op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.
  6. Roer er van het vuur af de room door. Snijd de achtergehouden champignons in flinterdunne plakjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep