Australian meat pie

Australian meat pie

Smulweb imageSmulweb

Deze overheerlijke Australische vleespastei maak je eenvoudig zelf. Bak het vlees rul en stoof het vervolgens gaar met bouillon en verschillende kruiden. Vul een deegbodem met het vleesmengsel en dek af met bladerdeeg. Als finishing touch bestrijk je de pastei met een eigemengsel. Smakelijk!

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 350 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Australian meat pie op tafel.

  1. Bak het vlees rul in een koekenpan tot er geen vocht meer is.
  2. Voeg runderbouillon, zout, peper en nootmuskaat toe. Laat het geheel voor 20 minuten zachtjes koken.
  3. Meng water door bloem en maak een gebonden gehakt vulling van het mengsel. Voeg sojasaus toe en kook verder voor 5 minuten. Laat de vulling afkoelen.
  4. Maak een stevige deeg van bloem, zout, water en reuzel of boter.
  5. Vet 8 oven schaaltjes in. Rol het deeg uit en vul de bodem en zijkanten van de schaaltjes met het deeg en snijd overtollig deeg aan de bovenranden af.
  6. Vul de schaaltjes tot de rand met de koude gehaktvulling.
  7. Rol het bladerdeeg uit en snijd rondjes die iets groter zijn dan de bovenkant van de schaaltjes.
  8. Maak de bovenkant van het deeg in de schaaltjes vochtig en druk het bladerdeeg rondjes stevig op het onderste deel van het deeg.
  9. Verf het bladerdeeg 2 keer in met een eidooier-mengsel. Maak een opening in het midden voor stoom om te ontsnappen.
  10. Bak de pastei bij 220 °C in 25 minuten tot deze gaar en mooi goudbruin van kleur is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart