Zelfgemaakte boerenpate

Zelfgemaakte boerenpate

Smulweb imageSmulweb

Zelfgemaakte boerenpaté. Gemengd gehakt, champignons, paprika, ham, prei en lever worden samengevoegd tot één geheel. Dat geheel wordt in de oven gebakken in een bladerdeegkorst. Na afkoelen kan de paté direct geserveerd of bewaard worden.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zelfgemaakte boerenpate op tafel.

  1. Zet de Römertopf 10 minuten onder water en laat het uitlekken.
  2. Bekleed de Römertopf met bladerdeeg zodat je later het deeg over de vulling kunt leggen.
  3. Stoof de kleine stukjes lever zachtjes gaar in wat boter.
  4. Snijd de paprika van zaadlijsten, de prei in ringen, de champignons in plakjes en de ham in reepjes. Hak de lever fijn. Meng in een grote kom het varkensgehakt met de lever, de champignons, prei, uitgeperste knoflook, ham en paprika. Doe er zout, peper, majoraan en gehakte peterselie bij. Voeg als laatste 2 eieren en bloem toe en meng alles goed.
  5. Vul de beklede Römertopf met de massa en druk deze goed aan. Vouw de deegranden over de vulling. Laat in het midden een stukje onbedekt zodat de patè kan ademen.
  6. Splits het derde ei en klop de dooier los. Bestrijk hiermee de bovenkant van de patè. Doe het deksel op de Römertopf en zet deze in de koude oven. Stel de oven in op 220*C. Na 1 uur verlaag je de temperatuur naar 180*C. Laat de patè nog een half uur zonder deksel in de oven staan.
  7. Haal de Römertopf uit de oven en laat hem afkoelen. Plaats de patè in de koelkast zodra deze echt koud is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Vlees Ei