Roergebakken speklapjes met spruitjes en sesam

Roergebakken speklapjes met spruitjes en sesam

Smulweb imageSmulweb

Ontdek de Aziatische smaken van deze roergebakken speklapjes met spruitjes en sesam. De combinatie van ketjap, sambal en knoflook zorgt voor een ware smaakexplosie. Bestrooi de maaltijd voor een extra crunch met sesamzaadjes en uiringetjes.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Roergebakken speklapjes met spruitjes en sesam op tafel.

  1. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de spruitjes hierin 2 minuten. Giet ze af en spoel ze met koud water. Laat uitlekken.
  2. Snijd ondertussen de speklapjes in schuine repen en leg ze in een kom. Roer de ketjap los met de sambal en knoflook en schep dit door de speklapjes. Laat een half uurtje staan.
  3. Verwarm de olie in de wok en roerbak op hoge stand de speklapjes donkerbruin en knapperig. Voeg de spruiten en sesamzaadjes toe en bak nog een paar minuten mee.
  4. Bestrooi het gerecht met de uiringetjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Spruitjes Speklap