Schouderkarbonade met mosterdsaus

Schouderkarbonade met mosterdsaus

Smulweb imageSmulweb

Geniet van schouderkarbonade met mosterdsaus, gekruid met heerlijke kerriepoeder. Het karbonade wordt gebakken in boter en gestoofd met bouillon en citroensap. Het gerecht wordt gegarneerd met een mosterd-sherrysaus.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Schouderkarbonade met mosterdsaus op tafel.

  1. Wrijf schouderkarbonades in met kerriepoeder en peper and bestuif ze met een beetje bloem. Los bouillonpoeder op in 2 dl heet water. Pers citroen uit.
  2. Verhit margarine in een hapjespan en bak de karbonades snel aan weerszijden lichtbruin. Haal het vlees uit de pan en voeg bouillon en citroensap toe aan de pan. Roer het aanzetsel los van de bodem. Temper de warmtebron en leg de karbonades terug in de pan.
  3. Laat het gerecht ca. 25 minuten stoven.
  4. Roer maizena, mosterd en sherry in een kommetje tot een glad mengsel. Haal het vlees uit de pan en leg het op een voorverwarmde schaal of pak het in alu-folie.
  5. Roer het mosterdmengsel door het stoofvocht en laat het even koken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen