Originele brabantse worstenbroodjes

Originele brabantse worstenbroodjes

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf heerlijke originele Brabantse worstenbroodjes met dit eenvoudige recept. Knapperig warm, of juist lekker koud. Perfect als tussendoortje of lunch!

60 min bereiden

16 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Originele brabantse worstenbroodjes op tafel.

  1. Kneed alle ingrediënten voor het deeg door elkaar tot een soepel deeg en laat dit onder een vochtige doek op een lauwwarme plaats ca. 1 uur rijzen.
  2. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en nootmuskaat en vermeng met de reuzel.
  3. Verdeel het gehakt in 16 gelijke worstjes van ca. 10 cm en wentel deze even door de bloem.
  4. Rol het deeg uit tot ca. 1/2 cm dikte. Snijd hiervan stroken van ca. 8 cm breed en 20 cm lang.
  5. Leg op iedere strook een worstje en wikkel dit in het deeg. Plak de uiteinden met water aan elkaar en vouw naar beneden. Zorg dat de naad van het deeg met de onderzijde op de beboterde bakplaat ligt.
  6. Bestrijk de bovenzijde van de broodjes met losgeklopt ei en bak ze af in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende ca. 20-25 minuten.
  7. Bestrijk de broodjes met water zodra ze uit de oven komen.
  8. Serveer de broodjes zowel koud als warm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Broodjes Worstenbroodjes