Gevulde pannenkoeken

Gevulde pannenkoeken

Smulweb imageSmulweb

Gevulde pannenkoeken met MonChou kaassaus en champignons. Knapperig gebakken in de oven onder een laagje goudbruine kaas. Serveer met salade en binnen 35 minuten op tafel!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gevulde pannenkoeken op tafel.

  1. Maak eerst het pannenkoekenbeslag. Roer bloem, wat zout, de eieren en de helft van de melk goed door elkaar met de garde, zodat er geen klontjes ontstaan.
  2. Doe 1 el. slaolie in een pan, verhit deze en voeg de rest van de melk en bouillon toe. Laat het mengsel 5 minuten heel zachtjes koken en roer er af en toe in.
  3. Voeg de MonChou in kleine blokjes toe aan het mengsel en laat deze al roerend smelten. Voeg ook wat zout, peper en nootmuskaat toe. Hak wat peterselie fijn en roer deze erdoorheen.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de rest van de slaolie in een pan en bak hierin de champignons kort aan. Voeg wat zout en peper toe. Voeg vervolgens de helft van de kaassaus toe en vermeng goed.
  5. Bak van het pannenkoekenbeslag dunne pannenkoeken aan beide kanten goudbruin. Beleg elke pannenkoek met een plak gekookte ham. Breng daarna de helft van het champignon/kaassaus-mengsel erop aan. Verdeel gelijkmatig en rol de pannenkoeken op.
  6. Snijd de pannenkoekrollen in plakjes. Beboter een vuurvaste schotel en leg de plakjes dakpansgewijs in de schotel.
  7. Verdeel de rest van de kaassaus over de plakjes. Schuif de schotel onder een hete grill en bak het gerecht af tot er een goudbruin korstje ontstaat op het moment dat u gaat eten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Pannenkoeken