Stamppot wittekool met prei kerrie spekreepjes en worst

Stamppot wittekool met prei kerrie spekreepjes en worst

Smulweb imageSmulweb

Stamppot wittekool met prei, knapperige uitgebakken spekreepjes en kerrie. Gemaakt in de wok. Geserveerd met een lekkere worst. Het zachte van een stamppot gecombineerd met een lekkere bite van de wittekool en prei. Een perfect gerecht voor de winterse dagen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Stamppot wittekool met prei kerrie spekreepjes en worst op tafel.

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukjes en kook ze gaar met zout.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de prei schoon en snijd deze in kleine stukjes.
  3. Verhit de olie in de wok. Bak hierin de spekreepjes knapperig en gaar. Voeg ui en knoflook toe en bak deze mee tot ze glazig zijn. Voeg de prei en de wittekool toe en bak dit al omscheppend circa 5 minuten mee.
  4. Voeg kerriepoeder toe en bak ook even mee. Voeg 1 kopje water en een 1/2 bouillontablet toe. Breng de kool aan de kook. Laat circa 10 minuten zachtjes koken tot de kool beetgaar is (tussendoor even proeven).
  5. Haal de deksel van de pan en laat de kool droog stomen
  6. of als de kool al gaar is, doe het dan even in een vergiet.
  7. Stamp de aardappelen en de kool met een klontje boter door elkaar.
  8. Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder.
  9. Kook of verwarm de worst en snijd deze in plakjes.
  10. Roer de worst door de stamppot.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot