Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Toscaanse appeltaart met amandelen op tafel.
- Vet de springvorm in en bestuif deze met bloem. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Klop het ei schuimig met de suiker, vanillesuiker en zout. Roer de gesmolten boter erdoor. Zeef het bakmeel en roer dit er ook door. Doe het deeg in de ingevette vorm en bak dit 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bodem na 20 minuten uit de oven.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd deze in dunne plakjes. Verdeel de appelplakjes over de warme taart en bestrooi deze met kaneel en vanillesuiker.
- Breng de boter, suiker, slagroom of melk in een kleine pan aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer er dan bloem en amandelen door. Verdeel de amandelmassa hierover. Zet de taart nog 20 minuten in de oven tot deze goudbruin is.