Franse uiensoep

Franse uiensoep

Smulweb imageSmulweb

Waan je in Parijs met deze échte Franse uiensoep. Heerlijk kruidig en romig van smaak. Stokbroodje in de oven, kaas erover en in de oven nog even gratineren. Bon appétit!

60 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Franse uiensoep op tafel.

  1. Pel en snijd de uien in dunne ringen. Zet de te gebruiken pan op een vel bakpapier en teken de omtrek van de pan over. Knip de cirkel uit.
  2. Smelt de boter in een pan en voeg uiringen toe. Roer tot uien goed bedekt zijn met boter. Leg de cirkel bakpapier op de uien en laat op heel laag vuur ca. 20 tot 30 minuten garen of tot ze lichtbruin zijn. Ze mogen niet bakken!
  3. Voeg bouillon, wijn, kruiden en nootmuskaat toe en breng op middelhoog vuur aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat ca. 45 minuten op matig vuur zachtjes sudderen.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Bak de sneetjes stokbrood ca. 10 tot 15 minuten of tot ze droog zijn maar niet bruin.
  5. Verwarm de grill voor. Verdeel de soep in ovenvaste kommen. Leg sneetje stokbrood op de soep en strooi de kaas erover. Zet onder de grill tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep