Orecchiette alla zucca

Orecchiette alla zucca

Smulweb imageSmulweb

Orecchiette alla zucca, Italiaans voor pasta met pompoen. Heerlijk verwarmend met knoflook, rode ui, tijm en pijnboompitten. Een vegetarische traktatie in de herfst.

45 min bereiden

tussengerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Orecchiette alla zucca op tafel.

  1. Snijd de pompoen in grove stukken en doe deze in een ovenschaal met de teen knoflook, wat olijfolie en bestrooi met oregano en het verkruimelde chilipepertje. Zet ongeveer 15 minuten in een oven van 180°C.
  2. Snij de rode ui in mooie parten en bak deze in wat olie bruin. Voeg de pijnboompitjes toe.
  3. Haal de pompoen uit de oven en snijd de schil eraf. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe de rest inclusief de knoflook bij de gebakken uien. Laat even lekker meebakken.
  4. Kook de pasta net gaar. Doe het pompoen-ui mengsel bij de pasta en roer goed door. Laat 2 minuten samen stoven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Pasta