Lasagne met gehakt-tomatensaus

Lasagne met gehakt-tomatensaus

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Lasagne met gehakt-tomatensaus. Een laagje deeg, een laagje saus, weer deeg en als afsluiter een romige laag béchamelsaus. Rijkelijk kaas eroverheen strooien en 30 minuutjes in de oven op 175 graden celsius. Dat wordt genieten!

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Lasagne met gehakt-tomatensaus op tafel.

  1. Maak een mooie deegbal van de ingrediënten voor de lasagnebladen. Kneed minstens 10 minuten en laat het deeg zeker een half uur op kamertemperatuur liggen (in plasticfolie).
  2. Fruit de uien en het gehakt. Voeg dan de tomaten, knoflook, bouillonblokje en kruiden toe. Laat op laag vuur lekker pruttelen. Voeg melk toe als de saus te dik wordt.
  3. Maak de béchamelsaus: verwarm heel zachtjes de boter. Voeg al roerend met een garde de bloem toe. Schenk de melk er langzaam bij en blijf roeren. Voeg de kruiden toe. Laat op heel laag vuur staan tot je zeker weet dat de bloem gaar is (proef de saus!).
  4. Vul de licht ingevette ovenschaal om en om met tomatensaus en lasagnebladeren. Sluit af met de béchamelsaus.
  5. Strooi rijkelijk kaas over de schotel en zet hem in een voorverwarmde oven op 175 graden celsius. Bak de lasagne ongeveer een half uur, niet korter.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta