Winterse linzensoep

Winterse linzensoep

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke winterse linzensoep met spek, worst, groente en kruiden. Bereid met bleekselderij, prei, winterpeen en afgemaakt met laurier en tijm. Maak de soep af met kleine stukjes van het spek en worst. Perfect als maaltijdsoep op een koude winterdag.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Pittige rookworst

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Winterse linzensoep op tafel.

  1. Maak de groenten schoon. Snijd de bleekselderij, de helft van de prei en de helft van de winterpeen in grove stukken. De andere helft van de prei en de winterpeen in kleine stukjes snijden en opzij leggen. Pel de ui en steek de kruidnagelen erin. Was de linzen.
  2. Breng de linzen met het spek, ui, bleekselderij en de grove stukken prei en wortel aan de kook met ongeveer 1 1/2 liter water. Zodra de soep kookt, laag zetten en laurier en tijm toevoegen. Gebruik je verse worst, dan kan de worst er ook in. Anders de worst op het laatst in de soep meewarmen.
  3. Kook de soep ongeveer 30-40 minuten zachtjes. Verwijder spek, groenten en laurier uit de soep. Purreer de linzen met een staafmixer.
  4. Snijd het spek in kleine stukjes. Snijd de worst in plakjes. Haal de kruidnagels uit de ui en snijd de ui klein. Voeg de kleingesneden groenten, spek en worst weer toe aan de soep. Laat de soep nog ongeveer 10-15 minuten zachtjes koken.
  5. Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep