Malse lamskoteletjes

Malse lamskoteletjes

Smulweb imageSmulweb

Malse lamskoteletjes met een friszoete ui-appelsaus en knapperige gestoomde groenten. Bestrooi het vlees voor het bakken met tijm, zout en peper. Serveer het vlees met de ui-appelsaus.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Appelsap
  • 1 Gele paprika
  • 100 g Peultjes

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Malse lamskoteletjes op tafel.

  1. Laat appelsap en honing in een pannetje tot de helft inkoken. Snijd paprika in stukjes en maak peultjes en worteltjes schoon. Kook de groenten bijna gaar in ruim water en schud op met een klontje boter. Houd warm.
  2. Schil ui en appel en snijd ze in fijne blokjes. Bestrooi het vlees met zout, peper en de helft van de tijm.
  3. Smelt boter in een koekenpan en bak de koteletjes aan elke kant 3 minuten. Het vlees moet binnenin mooi roze blijven. Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder folie.
  4. Fruit uien en appel, voeg tijm, ingekookt sap en vleesjus toe en laat het geheel ca. 5 minuten doorkoken.
  5. Bestrooi de groenten met iets gemalen foelie en verdeel ze over 4 borden. Serveer het vlees en de ui-appelsaus eroverheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees