Rode kool salade

Rode kool salade

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke rode kool salade met appel, walnoten en crème fraîche is sowieso favoriet op ieder buffet. De salade vraagt wat tijd om te bereiden, maar dan heb je ook wat!

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 5 Dadel
  • 1 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Rode kool salade op tafel.

  1. Snij de rode kool in vieren en vervolgens heel fijn in de lengterichting. Snij ook het uitje of de bosuitjes fijn. Schil de appel en snijd deze in dunne plakjes. Week de rozijnen even in heet water en laat ze uitlekken. Knip of snijd de abrikozen in stukjes. Hak de walnoten en dadels in stukjes.
  2. Doe de crème fraîche, azijn, honing, zout en peper naar smaak in een grote schaal en vermeng tot een gladde saus. Voeg ook mosterd toe voor liefhebbers.
  3. Voeg vervolgens de gesnipperde rode kool, de fijn gesneden appel en ui, de rozijnen, dadels en abrikozen toe. Meng alles goed door elkaar.
  4. Strooi tot slot de gehakte walnoten bovenop de salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Rode kool salade