Coquilles met limoen-gembersaus

Coquilles met limoen-gembersaus

Smulweb imageSmulweb

Deze coquilles met limoen-gembersaus hebben een subtiele Aziatische touch. Krokant gebakken in boter, afgemaakt met de smaakvolle saus. Serveer eventueel met geurige rijst.

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Coquilles met limoen-gembersaus op tafel.

  1. Roer een papje van de maizena en het water. Doe deze samen met alle ingrediënten voor de saus in de sauspan. Zet op een middelhoog vuur en laat onder zo nu en dan roeren inkoken tot de gewenste dikte.
  2. Smelt intussen de boter in de koekenpan tot deze net begint te bruinen.
  3. Druk de coquilles zachtjes droog tussen wat keukenpapier en kruid de bovenkant met wat versgemalen peper en zeezout.
  4. Leg ze met de bovenkant naar beneden in de hete boter. Kruid de andere kant en laat ze rustig 3 minuten zachtjes bakken.
  5. Draai ze 1 keer om en bak ook deze kant 3 minuten.
  6. Verdeel eventueel wat geurige rijst over de bordjes. Leg er de coquilles mooi omheen en bedruppel met de saus.
eet smakelijk