Gevulde witte kool met gehakt

Gevulde witte kool met gehakt

Smulweb imageSmulweb

Op zoek naar een makkelijk te maken gerecht? Probeer gevulde witte kool met gehakt! Smaakvolle gehaktvulling, omhuld met zachte koolbladeren, in een botersausje en met een vleugje citroen. Een verrukkelijk gerecht met een smaakexplosie in elke hap.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Turkse rijst

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gevulde witte kool met gehakt op tafel.

  1. Haal de buitenste bladeren van de kool af. Leg de hele kool in een pan en bedek deze met lichtgezouten water. Kook tot de buitenste bladeren zacht worden en los gaan hangen. Haal de kool eruit en trek de buitenste bladeren eraf. Herhaal dit tot alle koolbladeren op een bordje liggen. Laat deze aan de zijkant liggen.
  2. Pak elk koolblad en haal de dikke stam met een mesje weg. Snij het koolblad dan in de midden.
  3. Pak een nieuwe pan en doe hier 1 1/2 kop water, rijst en de helft van de hoeveelheid zout in. Zodra het kookt, zet je het vuur laag en wacht tot de rijst al het vocht heeft opgenomen.
  4. Bak het gehakt in olie in een steelpan. Voeg daarna de uien en tomaten toe en fruit deze samen. Doe dan de tomatenpuree erbij en voeg de rest van het zout toe. Strooi de kruiden eroverheen en meng de rijst erdoorheen.
  5. Pak een koolblad en gebruik 1-2 theelepels van de vulling op de brede kant van de koolbladeren. Rol ze strak op.
  6. Leg alle gemaakte koolbladeren in een kookpan en snij de boter in stukjes. Leg deze op de koolrolletjes en sprenkel er citroensap overheen. Bedek de rolletjes tot de helft met kokend water. Zet het vuur laag met de deksel erop en laat dit 20-30 minuten rustig doorkoken.
  7. Zet het vuur uit en laat alles 15-20 minuten rusten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Witte kool