Rode zalmsalade

Rode zalmsalade

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke en makkelijke rode zalmsalade met aardappels, augurk, zilveruitjes, tomaat en eieren. Voeg de verkruimelde rode zalm toe en maak het af met fritessaus en witte peper. Perfect voor bij de lunch of als licht diner. Genieten maar!

25 min bereiden

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Rode zalmsalade op tafel.

  1. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes zodat ze sneller gaar zijn. Kook ze in wat zout en laat afkoelen, ze moeten helemaal koud zijn.
  2. Kook de eieren in 10 minuten hard.
  3. Snijd ondertussen de augurk in hele kleine blokjes en doe hetzelfde met 1 eetlepel zilveruitjes.
  4. Ontvel de tomaat door deze met kokend water te overgieten en onder koud water af te spoelen. Snijd van de tomaat twee of drie mooie plakjes af voor de garnering en snijd de rest van de tomaat in kleine blokjes, net als de augurk.
  5. Prak de koude aardappeltjes heel fijn en voeg daar de augurk, de zilverui en de tomaat aan toe. Laat de rode zalm uitlekken in een zeef en verwijder de huid en graatjes. Verkruimel de zalm en voeg het toe aan het aardappelmengsel. Voeg hier ongeveer 3 volle eetlepels fritessaus aan toe en hussel alles goed door elkaar. Voeg naar smaak wat witte peper toe.
  6. Pel de eieren en snijd hier ook wat mooie plakjes van af en de rest in heel kleine stukjes.
  7. Voeg als laatst de kleingesneden eieren toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Zalmsalade