Snert (hollandse erwtensoep)

Snert (hollandse erwtensoep)

Smulweb imageSmulweb

Lekkere, stevige Hollandse erwtensoep met varkensvlees, rookworst en groenten. De erwten en groenten zijn lekker zacht, terwijl het vlees en de worst nog wat bite bieden. Een echte klassieker die het goed doet op een koude dag!

120 min bereiden

soep

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 2 Knolselderij
  • 5000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Snert (hollandse erwtensoep) op tafel.

  1. Snipper de ui.
  2. Snijd de prei in smalle ringen.
  3. Schil de wortel en aardappel en snij deze in kleine blokjes.
  4. Snij het loof van de knolselderij, was deze en snij de blaadjes fijn. Snij het buitenste van de knolselderij weg en snij de knolselderij in kleine blokjes.
  5. Rookworst in plakjes snijden.
  6. Doe de spliterwten met het water, de karbonade en het spek in de pan en breng het aan de kook. Schep met een schuimspaan het schuim eraf.
  7. Met de deksel op de pan de soep 45 minuten zachtjes laten koken. Af en toe doorroeren.
  8. Voeg de groente, aardappelen, vlees (krabbetjes), bouillonblokjes en selderijblad toe aan de soep en laat het geheel 1,5 uur zachtjes koken. Af en toe doorroeren.
  9. Schep het vlees uit de soep, verwijder bot en snij het in stukjes (evt. zwoerd verwijderen). Voeg het vlees en de rookworst toe aan de pan en laat het geheel nog 30 minuten zachtjes pruttelen.
  10. Breng de soep op smaak met zout, peper en aromat.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep