Vegetarische tomaten brietaart met mosterd

Vegetarische tomaten brietaart met mosterd

Smulweb imageSmulweb

Een smakelijke vegetarische tomaten brietaart met mosterd. Met een bladerdeegbodem en tomaten, cheddar, brie en een eimengsel gevuld. De kruidenolie die eroverheen gaat maakt het helemaal af. Ideaal als hoofdgerecht of als lunch.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Geraspte cheddar
  • 1 el Basilicum
  • 1 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Vegetarische tomaten brietaart met mosterd op tafel.

  1. Vet een bakvorm in. Laat bladerdeeg ontdooien en verdeel de plakjes in de vorm en plak ze met wat water aan elkaar vast. Prik met een vork gaatjes over de gehele bodem. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bak de vorm gedurende 10 minuten af.
  2. Haal de vorm uit de oven en laat afkoelen.
  3. Klop in een kom de melk, eidooiers, knoflook en zout en peper naar smaak door elkaar.
  4. Bestrijk de bodem met grove mosterd en bedek met cheddar. Leg er de plakjes tomaat en de brie op en giet het eimengsel eroverheen.
  5. Bak de taart gedurende 30-35 minuten, waarbij het af en toe controleren van de gaarheid aan te raden is, tot de taart goudbruin is.
  6. Meng alle ingrediënten voor de kruidenolie door elkaar en sprenkel over de taart. Serveer warm (kan ook koud gegeten worden).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente