Paddenstoelensoep

Paddenstoelensoep

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk warme kom paddenstoelensoep, perfect voor een herfstdag. Aan te vullen met vier hele paddenstoelen en gekruid met tijm en peterselie. Lekker en makkelijk te bereiden.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Paddenstoelenmix
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Paddenstoelensoep op tafel.

  1. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze een of tweemaal doormidden, houd 4 el paddenstoelen heel voor de garnering.
  2. Pel de shalotjes en snipper ze fijn. Verwarm de boter en bak de shalot glazig. Laat de gesneden paddestoelen al omscheppend met de sjalot meebakken.
  3. Voeg 1 liter water en 1 dl rode wijn toe en breng aan de kook.
  4. Voeg 2 bouillonblokjes toe.
  5. Pureer de soep na 10 minuten koken fijn, met de staafmixer.
  6. Roer de room erdoor en breng de paddenstoelensoep verder op smaak met fijngehakte peterselie, tijm, peper en zout. Voeg de 4 el hele paddenstoelen toe voor de garnering.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kruiden