Witlof met ham en kaas

Witlof met ham en kaas

Smulweb imageSmulweb

Witlof met ham en kaas. Rol een struikje witlof en een halve banaan in een plak ham op en leg dit in een ovenschaal. Verdeel de aardappelblokjes aan weerszijden van de rolletjes. Schenk een kwark, zure room en eiersaus eroverheen. Bestrooi met geraspte kaas en bak 20 minuten locg

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Witlof met ham en kaas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook ze in ca. 15 minuten bijna gaar.
  3. Snijd van de struikjes witlof het stronkje wigvormig weg. Kook de struikjes in ca. 10 minuten bijna gaar. Laat de witlof in een vergiet heel goed uitlekken. Pel de bananen en halveer ze in de lengte.
  4. Leg op elke plak ham een struikje witlof en een halve banaan en rol dit op. Vet een ovenschaal in en leg de witlofrolletjes er naast elkaar in. Verdeel de aardappelblokjes aan weerszijden van de rolletjes.
  5. Roer de kwark, zure room, eieren en 2/3 van de geraspte kaas goed door elkaar. Pers de teen knoflook erboven uit en voeg nootmuskaat, zout en peper naar smaak toe. Meng alles nogmaals goed door elkaar en schenk deze saus over de witlofrolletjes.
  6. Verdeel de rest van de geraspte kaas erover en laat het geheel ca. 20 minuten in de oven lichtbruin kleuren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Witlof Witlof ham kaas