Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Gegratineerde bloemkool op tafel.
- Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes. Leg deze ca. 8 minuten in een schaal met water en azijn. Kook ze daarna ca. 10 minuten in lichtgezouten water en giet het kookvocht af.
- Vet een ovenvaste schaal in met boter. Smeer boter op de sneetjes brood en leg 3 van de boterhammen met de besmeerde kant naar beneden in de schaal. Smeer op de bovenkant wat mosterd en strooi er 1/3 van de kaas over.
- Giet het eimengsel in een kom en voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe. Kluts de eieren met de room.
- Verdeel de bloemkoolroosjes in kleine stukjes. Leg daarop de helft van de bloemkoolroosjes en giet hierover de helft van het eimengsel.
- Leg vervolgens de laatste 3 sneetjes brood op de groenten en besmeer ze wederom met mosterd. Strooi er 1/3 van de kaas over en de rest van de bloemkool.
- Eindig met de overige geraspte kaas en het eimengsel.
- Bak het gerecht in een op 225°C voorverwarmde oven, op de laagste richel, in ca. 45 minuten goudbruin met een krokant korstje.