Gegratineerde bloemkool

Gegratineerde bloemkool

Smulweb imageSmulweb

Gegratineerde bloemkool: kook de bloemkoolroosjes en maak de ovenschaal klaar. Besmeer met mosterd en verdeel eieren met room en geraspte kaas voor elke laag. Bak het in de oven tot het breekt in het mooiste krokante korstje.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gegratineerde bloemkool op tafel.

  1. Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes. Leg deze ca. 8 minuten in een schaal met water en azijn. Kook ze daarna ca. 10 minuten in lichtgezouten water en giet het kookvocht af.
  2. Vet een ovenvaste schaal in met boter. Smeer boter op de sneetjes brood en leg 3 van de boterhammen met de besmeerde kant naar beneden in de schaal. Smeer op de bovenkant wat mosterd en strooi er 1/3 van de kaas over.
  3. Giet het eimengsel in een kom en voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe. Kluts de eieren met de room.
  4. Verdeel de bloemkoolroosjes in kleine stukjes. Leg daarop de helft van de bloemkoolroosjes en giet hierover de helft van het eimengsel.
  5. Leg vervolgens de laatste 3 sneetjes brood op de groenten en besmeer ze wederom met mosterd. Strooi er 1/3 van de kaas over en de rest van de bloemkool.
  6. Eindig met de overige geraspte kaas en het eimengsel.
  7. Bak het gerecht in een op 225°C voorverwarmde oven, op de laagste richel, in ca. 45 minuten goudbruin met een krokant korstje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bloemkool