Qameh (perzisch gehakt)

Qameh (perzisch gehakt)

Smulweb imageSmulweb

Dit Perzische gehaktgerecht, Qameh genaamd, zit vol met smaakvolle kruiden en wordt gestoofd met erwten, tomaten, bouillon en heerlijk gehakt. Serveer dit gerecht met gebakken abrikozen en laat het smullen beginnen!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Qameh (perzisch gehakt) op tafel.

  1. Verhit de boter in een zware pan.
  2. Fruit hierin de uien lichtbruin en neem die eruit.
  3. Bak vervolgens het gehakt lichtbruin.
  4. Strooi er peper en kurkuma over.
  5. Doe de tomaten en de bouillon erbij en stoof alles 10 minuten.
  6. Doe de erwten, het citroensap, zout en saffraan (of koenjit) erbij.
  7. Stoof alles met deksel op de pan 1 uur.
  8. Maak de rest van de boter heet in een koekenpan, doe de gehakte abrikozen erbij en bak ze al omroerend op laag vuur 4 minuten.
  9. Doe ze bij het vlees en laat nog 20 minuten zachtjes koken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees