Terrine van gerookte zalm en paling

Terrine van gerookte zalm en paling

Smulweb imageSmulweb

Een terrine van gerookte zalm en paling is een lust voor het oog maar ook ontzettend lekker! Alleen al bij het zien van het gerecht loopt het water in de mond. De gerookte zalm en paling gaan perfect samen. Maak de terrine af met mosterd, roomkaas en slagroom en je hebt een prachtig gerecht op tafel!

45 min bereiden

voorgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 1 stappen deze heerlijke Terrine van gerookte zalm en paling op tafel.

  1. Vet een vorm in en bekleed deze met plastic folie. Verdeel de helft van de zalm over de bodem en langs de zijkanten van de vorm. 2 Laat de gelatine ca. 5 minuten weken in een kom met ruim koud water. Snijd intussen de paling in stukjes. 3 Roer in een andere kom roomkaas en mosterd door elkaar tot er een glad mengsel ontstaat. Roer de palingstukjes erdoorheen. 4 Verhit 1 eetlepel water in een steelpan. Knijp de gelatine goed uit en los het op in het hete water. Voeg al roerend in een dun straaltje toe aan het roomkaasmengsel. 5 Klop de slagroom bijna stijf en schep het door het roomkaasmengsel. 6 Schep de helft van het roomkaasmengsel in de vorm. Verdeel de rest van de zalm erover en schep de rest van het roomkaasmengsel erop. 7 Dek de terrine af met folie en laat het ca. 4 uur opstijven in de koelkast.
eet smakelijk