Bereidingswijze
Zet in 1 stappen deze heerlijke Terrine van gerookte zalm en paling op tafel.
- Vet een vorm in en bekleed deze met plastic folie. Verdeel de helft van de zalm over de bodem en langs de zijkanten van de vorm. 2 Laat de gelatine ca. 5 minuten weken in een kom met ruim koud water. Snijd intussen de paling in stukjes. 3 Roer in een andere kom roomkaas en mosterd door elkaar tot er een glad mengsel ontstaat. Roer de palingstukjes erdoorheen. 4 Verhit 1 eetlepel water in een steelpan. Knijp de gelatine goed uit en los het op in het hete water. Voeg al roerend in een dun straaltje toe aan het roomkaasmengsel. 5 Klop de slagroom bijna stijf en schep het door het roomkaasmengsel. 6 Schep de helft van het roomkaasmengsel in de vorm. Verdeel de rest van de zalm erover en schep de rest van het roomkaasmengsel erop. 7 Dek de terrine af met folie en laat het ca. 4 uur opstijven in de koelkast.