Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Sushi cake op tafel.
- Kook de sushi rijst.
- Klop de eieren in een schaal. Voeg de suiker toe en klop goed. Doe wat van de ei-mix in een grote koekenpan en maak een dunne omelet. Herhaal deze stap. Snijd de omeletten in dunne reepjes.
- Snijd de komkommer in dunne reepjes. Meng het imitatie krabvlees in een schaal met de mayonaise.
- Bedek een schaal van ca. 18 cm met plastic folie. Spreid de plakken zalm over de bodem. Leg 1/3 van de rijst boven op de zalm en maak plat. Spreid de komkommer, avocado reepjes en imitatie krabvlees over de rijst. Leg opnieuw 1/3 van de rijst erboven op en maak het plat. Spreid de ei-reepjes over de rijst maar bewaar wat reepjes voor de versiering. Leg opnieuw 1/3 van de rijst boven op de ei-reepjes en maak het plat. Leg vervolgens een plastic folie en een gewicht bovenop de rijst.
- Laat de "cake" 10 minuten rusten en keer hem daarna om op een bord. Garneer de zalm met de overgebleven ei-reepjes en serveer.