Sushi cake

Sushi cake

Smulweb imageSmulweb

Een feestje om te zien deze sushi cake. Een laagje zalm, daarop sushirijst, komkommer, imitatie krabvlees, avocado en ei en daartussenin steeds weer een nieuwe laag. Laat het geheel rusten, keer het om en versier met ei-reepjes.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sushi cake op tafel.

  1. Kook de sushi rijst.
  2. Klop de eieren in een schaal. Voeg de suiker toe en klop goed. Doe wat van de ei-mix in een grote koekenpan en maak een dunne omelet. Herhaal deze stap. Snijd de omeletten in dunne reepjes.
  3. Snijd de komkommer in dunne reepjes. Meng het imitatie krabvlees in een schaal met de mayonaise.
  4. Bedek een schaal van ca. 18 cm met plastic folie. Spreid de plakken zalm over de bodem. Leg 1/3 van de rijst boven op de zalm en maak plat. Spreid de komkommer, avocado reepjes en imitatie krabvlees over de rijst. Leg opnieuw 1/3 van de rijst erboven op en maak het plat. Spreid de ei-reepjes over de rijst maar bewaar wat reepjes voor de versiering. Leg opnieuw 1/3 van de rijst boven op de ei-reepjes en maak het plat. Leg vervolgens een plastic folie en een gewicht bovenop de rijst.
  5. Laat de "cake" 10 minuten rusten en keer hem daarna om op een bord. Garneer de zalm met de overgebleven ei-reepjes en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Bakken Cake